Google Ads zorgt voor omzet

Zoekwoorden zijn het aas (click bait) voor de bezoeker van je website. Shorttail of longtail, Google Ads (voorheen Adwords) kan zorgen voor een boost in de traffic van de website. Met de juiste zoekwoorden en zoekwoordcombinaties scoor je omzet.

maxresdefault

Wat zijn Google Ads?

Slimme advertenties. Meer bezoekers.

Google Ads zijn betaalde advertenties die je plaatst bij Google. De kosten voor deze advertenties kunnen aardig in de papieren lopen, vooral als anderen ook willen adverteren met jouw zoekwoorden.

Door middel van een veiling wordt een bedrag overeengekomen. Hoe hoger je biedt, hoe groter de kans op een toppositie. Iedereen wil op pagina één, maar er zijn slechts een paar advertentie-posities en een aantal organische (gratis) plaatsen op de eerste pagina.

Google Ads, waarom zou je dat doen? De (gratis) organische zoekresultaten zorgen, als het goed is, voor bezoek aan de website. Toch kan het nodig zijn om méér traffic te genereren tijdens bijvoorbeeld een belangrijke actie. Of tijdens Black Friday.

Google Ads biedt een schat aan tools om optimaal bezoek te realiseren. Om het budget dat wordt vrijgemaakt zo efficiënt mogelijk te besteden wordt vooraf gaande aan de campagne een zoekwoorden onderzoek gedaan. Met de gegevens van Google Analytics wordt bepaald welke landingspagina’s worden ingezet om de vastgestelde doelen te bereiken.

Ook met Google Ads gaat het gevecht om een toppositie door, bijvoorbeeld door hoog te bieden op clicks. Alles moet wijken voor resultaat om een campagne te laten slagen. De vraag is hóe ver je moet gaan.


Dick Hofman websites-en-meer by Dick Hofman


Meer weten

Onze studio is in Vlaardingen, onder de rook van Rotterdam. Stuur een bericht via de contactpagina of bel 0681181773

google analytics

Data generator

Ontdek hoe Google Analytics zorgt voor veel meer klanten en omzet.


Waarom hoger bij Google?

In een competitieve markt is een hoge positie bij Google cruciaal.

see search engine optimization

Beter gevonden met SEO!

Optimaliseer webpagina’s met betere SEO ranking voor Google.