logo & huisstijl

Visuele identiteit is cruciaal

ik houd mij o.a. bezig met webdesign en web development; seo optimalisatie; google dingen; bloggen; folders en brochures ontwerpen en laten drukken; reclame maken; brainstormen

wat is een logo

Bron: CultureelWoordenboek.nl

Het logo is een cruciaal onderdeel van de visuele identiteit, het gezicht, van je onderneming. En die is belangrijk om een vertrouwensband met klanten op te bouwen. Het logo en de toepassing daarvan in de huisstijl biedt de klant zekerheid van de gewenste kwaliteit.

Wat is een logo?
Een logo is een woord en/of beeld op een grafische manier vorm gegeven. Het logo staat voor de identiteit van je onderneming. Een logo past bij het product of dienstverlening van je bedrijf.

Een logo, of beeldmerk, kan bestaan uit een enkele letter (Adobe), een woord (Aegon) of een beeldmerk (IBM).

Logo en huisstijl
De huisstijl bepaalt in welke vorm het logo wordt toegepast. Denk aan drukwerk, website, kleding van medewerkers, gevelreclame etc. De huisstijl beschrijft typografie, kleur en vorm.

Wat kost een logo?
Lastige vraag, omdat een logo voor een grote onderneming vaak meer implicaties geeft dan een klein bedrijf. Prijzen kunnen variëren van een paar honderd tot een paar duizend euro.

Autersrecht logo
Wie is de eigenaar van het logo?

Auteursrechten logo en huisstijl, waar rusten die, juridisch gezien?

Auteursrechten logo. Er is veel te doen over de juridische eigendomsrechten van grafische producties zoals huisstijl en logo en verdere vormgeving, voor opdrachtgevers. Is iemand die de rekening voor de vormgeving netjes heeft betaald ook automatisch eigenaar van de producties? Nee! Lees het artikel wat ik vond, hier:

 

Tags: logo, huisstijl, visuele identiteit, promotie, ontwerpen, vormgeving, beeldmerk, vlaardingen, rotterdam, westland,